Stevige concurrentiepositie Greenport Westland

Verduurzaming energiegebruik Greenport Westland

Innovatief aardwarmteproject

2 geothermieprojecten in bedrijf, beide op op 2,3 km. diepte


#
Groei duurzame energie in het Westland dankzij uitbreiding aardwarmte Trias Westland
1 jul. 2021 18:39
Vanaf 1 juli is de tweede aardwarmtebron van Trias Westland officieel in bedrijf. Het tweede aardwarmtedoublet is een uitbreiding op het eerste doublet. De geproduceerde warmte, goed voor meer dan 40 MWth, staat gelijk aan het energieverbruik van ruim 40.000 huishoudens per jaar. Met de uitbreiding van Trias Westland leveren we duurzame warmte aan in totaal 54 glastuinbouwondernemers in de omgeving, Royal FloraHolland en 345 woningen in de Lier.
Lees meer
#
“We gaan straks 750 kuub aan zout water rondpompen en dat is een bijzonder gegeven.”
1 jul. 2021 18:28
"De exploitatie van Trias Westland gaat heel goed. We draaien op 15 juli aanstaande bijna 2 jaar continu zonder grote problemen”, vertelt Nico Tielens (exploitatiemanager) trots. Met een hoge uptime en een bron die permanent aanstaat is de installatie voor de uitbreiding en onderhoudswerkzaamheden medio juni tijdelijk uit bedrijf genomen.
Lees meer
#
“We zijn een soort ‘big brother’ als procesoperators bij Trias Westland”.
1 jul. 2021 17:30
Met drie man sterk zijn zij de ogen en oren op de aardwarmtelocatie Trias Westland. De procesoperators bij Trias Westland zijn de mensen achter het systeem. Maak kennis met Herman, Humphrey en Dario.
Lees meer
#
Werk in beeld: terugplaatsen ESP-pomp
31 mei 2021 14:33
Met het terugplaatsen ESP-pomp in de productieput van het tweede aardwarmtedoublet Trias Westland zijn we weer dichter bij het in bedrijf nemen van het tweede doublet.
Lees meer
#
Vewin neemt Industriestandaard Duurzaam Putontwerp in ontvangst
10 mei 2021 10:09
Hans de Groene, directeur Vewin nam 6 mei 2021 de Industriestandaard Duurzaam Putontwerp in ontvangst van Frank Schoof, bestuurslid van Geothermie Nederland en Jorien Schaaf, Teamlead Technology Geo-energy bij EBN. Tijdens de ontvangst bij geothermieproject Trias Westland spraken de aanwezigen over hetgeen nodig is in het belang van de bescherming van grondwater en de inspanningen die de geothermiesector verricht om aardwarmte veilig te kunnen winnen.
Lees meer